900 11 21 21

L-J 9:00 - 19:00
V 9:00 - 15:00

La Fundació Laboral de la Construcció torna un any més a Construmat , del 21 al 23 de maig a Barcelona

L'entitat paritària del sector estarà present durant els tres dies que dura el Saló mitjançant un estand, espais d'orientació, ponències, demostracions, simuladors de maquinària i realitat virtual

Foundation New
Fuente - Fundación Laboral de la Construcción

La Fundació Laboral de la Construcció de Catalunya estarà present un any més a la 23 edició de Construmat, el saló de la construcció que tindrà lloc del 21 al 23 de maig, al Recinte Gran Via de Fira Barcelona (Av. Joan Carles I, 64 08908 L'Hospitalet de Llobregat). I ho farà a través d'un estand institucional al pavelló 2 (D189), amb diverses activitats: un espai d'orientació i ocupació, jornades tècniques, ponències, demostracions pràctiques, simuladors de maquinària d'obra i ulleres de realitat virtual (VR).

A l'estand institucional, la Fundació Laboral de la Construcció comptarà, durant els tres dies de durada del saló, amb un àrea dedicada a innovació i digitalització amb els diferents recursos de què disposa l'entitat paritària en aquesta matèria com els simuladors de carretons elevadors i retroexcavadora per al maneig de maquinària d'elevació i maquinària de moviment de terres, així com de grua torre, a més d'ulleres de realitat virtual (VR). Tots aquests recursos, que estaran a disposició dels visitants, són utilitzats per a la formació pràctica que es duu a terme amb els alumnes i que es complementen amb la utilització de la maquinària real als centres de formació.

La Fundació Laboral informarà a Construmat sobre la seva oferta formativa i de serveis. Així mateix, comptarà amb un espai on es realitzaran activitats d'ocupació “Construyete” a través de recursos per al desenvolupament de competències transversals amb diferents dinàmiques de grup dirigides a treballadores i treballadors, persones desocupades i a empreses.

Així mateix, la FLC com a punt d’informació de l’agència FP CAT, acompanyarà les persones usuàries i empreses en la inscripció del procés d’acreditació de competències.

 

Projectes internacionals

El 22 de maig, al matí, la Fundació Laboral de la Construcció presentarà a càrrec d'Esther Rodríguez i Matilde Daganzo, training projects department, dos dels projectes internacionals en els què està treballant: Construye 2030, i Women CanBuild LatAm.

El projecte 'Construye 2030', cofinançat pel programa Life Clean Energy Transition de la Comissió Europea, és la quarta iniciativa BUILD UP Skills a Espanya. Té l'objectiu d'identificar la formació que necessita el sector per dissenyar i executar rehabilitacions energètiques i edificis de consum d'energia gairebé nuls sota els criteris de circularitat i eficiència fixats a Europa per a la descarbonització del sector, amb el focus posat en els objectius climàtics per a 2030. FLC, CNC, CC.OO Hàbitat, UGT-FICA, Fundae, IETcc -CSIC, GBCe i INCUAL treballen junts per conèixer aquestes necessitats de formació i elaborar un Full de Ruta amb diferents mesures de capacitació i altres accions que afavoreixin no només la requalificació de les persones treballadores del sector, sinó atreure a la construcció dones, joves i professionals d'altres sectors. 

WomenCanBuildLatAm és el primer projecte transoceànic liderat per la FLC, cofinançat pel programa Erasmus+ de la Unió Europea, per a la inserció de la dona al sector de la construcció d'Espanya, Itàlia, Xile i Argentina, que es centra en: compartir els coneixements de formació i ocupabilitat de treballadores de la construcció d'Europa a Llatinoamèrica, promovent els resultats de la iniciativa del WCB (2017-2020), replicant les bones pràctiques i potenciant la col·laboració de la Unió Europea a l'àmbit de l'Educació i la Formació Professional a nivell internacional. I, en donar a conèixer les eines i els protocols europeus d'orientació laboral de dones cap al sector i fer-los extensius a Llatinoamèrica.

Entitats sòcies del projecte: Fundació Laboral de la Construcció, Agència per a l'Ocupació de Madrid, IIPLE - Scuola Edile di Bologna , RedMaestra , Universitat Catòlica de Temuco i Fundació Eurosur.

 

La dona al sector de la construcció

Dins de Construmat, la Fundació Laboral participarà el dimecres 22 de maig, de 13:00 a 13:20 hores en el Sustainable Building Congress, amb la ponència "La dona al sector de la construcció: dades i iniciatives de la Fundació Laboral de la Construcció", a càrrec de Patricia Ayuso Andrés, responsable de Màrqueting de l'entitat paritària.

La comunicació versarà sobre la necessitat d'atreure talent al sector de la construcció per pal·liar el problema de relleu generacional. En aquest context, la incorporació de la dona al sector és clau. En l'últim any s'aprecia un creixement del 5,1% amb un total de 154.837 afiliades al sector l'any passat. Tot i això, la xifra de dones a peu d'obra continua sent ínfima, amb prou feines de l'1%. Necessitem qualificar, atreure i mantenir dones en un sector cada dia més segur, estable i amb futur.

El dijous 23 de maig, de 10.00 a 11.00 hores, tindrà lloc un Workshop “Acabats decoratius en imitació a fusta i veladures amb pintura ecològica”, a l'Àrea Workshop del pavelló 2, on es durà a terme una sessió pràctica demostrativa sobre tècniques de pintura amb utilització de diferents metodologies i imitació amb materials ecològics respectuosos amb el medi ambient que afavoreixen la sostenibilitat.

 

L'esdeveniment del sector: Construmat 2024 

El Saló de la Construcció Construmat, de Fira de Barcelona, torna un any més del 21 al 23 de maig amb una edició que tindrà com a eix principal la sostenibilitat i la innovació, en línia amb les últimes novetats del mercat per a les principals necessitats al voltant de la construcció, rehabilitació, manteniment i serveis. Més de 300 empreses participants, en representació de més de 600 marques, es reuniran a l'esdeveniment més emblemàtic del sector a Espanya que incrementa la seva oferta i transversalitat superant en un 50% el nombre d'empreses que van participar el 2023, i multiplica les oportunitats de negoci per a tot tipus de professionals del sector.

 

T'esperem a Construmat. Treu la teva entrada ja!. ET CONVIDEM A TRAVÉS DEL CODI PROMOCIONAL PTSVQG7S
Consulta tota la programació aquí .

Subscribe free to our weekly newsletters .

=

CLÁUSULA DE PROTECCIÓN DE DATOS:

  • Responsable del tratamiento: FUNDACIÓN LABORAL DE LA CONSTRUCCIÓN.
  • Finalidad del tratamiento: mantener al usuario informado sobre la actualidad de la FUNDACIÓN LABORAL DE LA CONSTRUCCIÓN y del sector de la construcción.
  • Legitimación: consentimiento del interesado.
  • Destinatarios: Sus datos no van a ser cedidos a terceros, salvo que exista una obligación legal. Sólo podrán ser tratados por colaboradores de la FUNDACIÓN LABORAL DE LA CONSTRUCCIÓN para la gestión de sus sitios web.
  • Derechos de los usuarios: ejercicio gratuito de derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición, limitación del tratamiento y portabilidad de los datos tal y como se describe en la información adicional. Puede consultar la información adicional y detallada sobre Protección de Datos en el siguiente enlace.

He leído y acepto la política de protección de datos.

For not receive the newsletter you can unsubscribe HERE